Smartlog v3 » Decra Tag » Diode pære
Opret egen blog | Næste blog »

Decra Tag

Alt om ståltag og decra tag

Diode pære

2. Mar 2012 09:07, jaconline

En diode pære er elektronisk halvlederkomponent, som afsender en elektromagnetisk stråling af noget lys, når der sendes strøm igennem. Man har længe kunne lave lys dioder, men de har været i farver som gult, orange, grøn blå og rødt, den røde blev brugt i starten, da de begyndte at lave mange, 1965, 40 år efter oprindelsen af diode pære. Som er blevet spået, til at få en stor fremtid, indefor belysning. Det er mest på grund af den lange levetid og meget lave strømforbrug.
Der sker mange nye ting hele tiden, det er med at holde sig updatet. Nu udgår den gamle glødepære, og til at tage over er der, sparepære og diode pære, diode pære kender vi fra forlygter på de smarte biler. Nu er de kommet i vores hjem, og vores haver, der er de nemlige også brugt. Så de er nu en del af fremtiden, nu når de andre udgår. Det er for vores egn bedste, at glødepære forsvinder, de er jo livsfarlige, med de tungmetaller, som bly og kviksølv de har i sig. Så er det også på tide, at der kom noget nyt og mere miljø venligt.
Diode pære er 10x så energieffektive som de gamle, og en farvegengivelse på niveu med lysstofrør. De tænder med det samme, og giver fuld styrke lige fra start. Til lysdæmpning er diode pære gode, da de ikke ændre farven. Det beviser bare at de har gjort meget for at udvikle LED pære, der er sket meget indenfor de seneste år.

Kvaliteten af diode pære er blevet meget bedre, og med den lange levetid på gennemsnitlig 30.000-50.000 timer, afhængig af hvordan den bliver behandlet. LED pære har et meget lille strømforbrug, og det er interessant da 15% af elregningen er belysning. Der er ingen flimren i lyset, det vil sige at den påvirkes ikke af netspændinger. Diode pære er speciel god til spot, da de lyse kun en vej, og har en god farvegengivelse. De er også gode til steder, hvor lyset skal brænde i længre tid, feks. i et børneværelse eller i en gang, da dioderne ikke afgiver ret meget varme, er det trygt at lade den være tændt.

Der er altså rigtig mange penge at spare på diode pære, det er fremtiden, der er måske et par enkle ting der kan forbedres, men taget i betragtning af, at de indenfor få år har gennemgået en stor udvikling, får de nok de sidste par ting iorden på ingen tid.
Man er blevet mere åben overfor nye ider, ikke som dengang da dioden blev opfundet i 1924, det var først i 1965 diode pære blev udviklet til masseproduktion, men de udsendte en synlig rød lys, i 1993 udkom en diode der havde mere en hvidt lys. Og i dag har vi en diode pære der er klar til danskernes hjem, med lysgengivelse der ligger på 80-95 RA, og det er jo godt, når man tænker på at RA for dagslys ligger på 100.
LED pære, diode pære, lysdiode er den samme type og den er godt på vej til fuld udnyttelse i Danmark og Europa. Det siges at om nogle få år, vil der kun være LED pære.