Smartlog v3 » Decra Tag » Havelamper
Opret egen blog | Næste blog »

Decra Tag

Alt om ståltag og decra tag

Havelamper

25. Oct 2012 10:25, jaconline

Havelamper

 

Når du sætter havelamper op i din forhaven er det ikke kun til gavn for dig, men også for dine gæster. Når det er mørkt udenfor, er det vigtigt med havelamper, som kan give orientering om trin, ujævne sten og lignende. I sådanne tilfælde skal du montere dine havelamper så lavt som muligt, så det bliver nemt at se eventuelle trappetrin eller glatte flader, som man kan risikere at falde på.
Hvis der er flere indgange til dit hus, bør du især sætte havelamper op, så du på denne måde guider dine gæster til den rette indgang. I denne forbindelse bør du også overveje at montere lys ved postkasse, husnummer og navne skilt, så også postbude og andre udefrakommende kan finde frem til dit hjem. 

 

Lampe med sensor

 

Når du anvender udendørs belysning, er det for mange mennesker en god ide også at montere sensorer på disse. En ude lampe med sensor kan være til gavn på flere måder. Du kan eksempelvis vælge at anvende bevægelses sensorer. Disse sensorer vil reagere på bevægelse og dermed automatisk tænde, når nogen går forbi, for eksempel op af havegangen til huset. Det er en stor fordel at bruge disse, da du kan spare rigtig meget strøm ved, at de ikke skal stå tændt 24 timer i døgnet, men kun når der rent faktisk er nogen, som har brug for lyset. Mange mener også, at denne form for lampe med sensor kan virke forebyggende mod indbrud, da mange tyve vil blive skræmt af lyset, der tænder, når de bevæger sig hen til huset.
En anden form for lampe med sensor, som er rigtig praktisk, er en sensor med lysfølere. Med lysfølere vil lampen registrere, når det begynder at blive mørkt, og derefter tænde. Her får du igen en strømsparende løsning, da lyset hermed vil være slukket om dagen og tændt, når det mørkt. Mange vælger endda en kombination af de to løsninger for at spare mest muligt.

 

Parklamper

 

Hvis du er ude efter en effektiv løsningen inden for havelamper til at oplyse gangveje og stier, er parklamper oftest det mest oplagte valg. Disse afgiver et bredt og kraftigt lys, så det bliver nemt at finde vej. Samtidig fås parklamper ofte i rigtig flotte modeller, som kan tilføre et æstetisk og smukt udseende til din have. Parklamper udsender ganske vist et kraftigt lys, men den særlige udformning på lampen gør, at dette ikke vil nå ind til naboen og genere denne. Det er en stor fordel at vælge galvaniserede parklamper, da disse vil blive udsat for rigtig meget regn og slud.

Relaterede