Smartlog v3 » Decra Tag » Jagttegn Horsens
Opret egen blog | Næste blog »

Decra Tag

Alt om ståltag og decra tag

Jagttegn Horsens

2. Aug 2012 13:22, jaconline

Jagttegn Horsens, begynd dit nye fritid

 

Hvis du gerne vil gå på jagt i områderne omkring Horsens, må du først anskaffe dig et jagttegn Horsens. At have et jagttegn betyder, at du dermed har tilladelse til at jage efter bestemte opstillede regler, som gælder for hele landet. Du skal gå op til en officiel jagtprøve for at få denne tilladelse. Desuden skal du have fast bopæl i Danmark, og du skal være fyldt 16 år.
Du får jagttegnet ved først at deltage i et jagttegnskursus og følge undervisningen i dette. Kurset kan tage i forskellige former og mange forskellige stedet i lander. Du kan enten vælge at tage kurset som 3-dages kursus, weekend kursus eller aftenkursus, som forløber over flere uger. Prisen på jagttegn Horsens varierer derfor, alt afhængigt af hvilken form for kursus, du vælger. Det billigste er at vælge et aftenkursus, som koster omkring 2000 kroner. Vil du gerne tage kurset hurtigere kan du vælge et weekendkursus, som koster omkring 3000 kroner.

 

Forberedelsen til jagtprøven

 

I din jagtundervisning vil du opnå kendskab til våben, vildt, skydning, jagtloven og færdigheder i våbenpleje samt afstand bedømmelse og håndtering af dit våben. Disse færdigheder vil du lære i henholdsvis teoretisk undervisning og praktisk undervisning.
Når du har gennemført kurset skal du op til selve jagtprøven, som består af to delprøver.

Den teoretiske delprøve består af en skriftlig prøve med 40 spørgsmål omhandlende lovgivningen inden for jagt, etik og regler. Du vil få umiddelbart svar, om du har bestået. Du skal bestå denne prøve, før du kan gå op til den praktiske delprøve.

Dernæst skal du op til den praktiske delprøve. Her vil du blive afprøvet i afstand bedømmelse og sikkerhedshåndtering. Ved førstnævnte disciplin skal du bedømme afstanden til et antal stykker vildt. Du skal bedømme, om afstanden er sikker nok til at skyde.
Ved sikkerhedshåndteringen skal du demonstrere, at du kan håndtere et våben på en sikker og forsvarlig måde.
Når du har bestået denne del af prøven, vil du få dit jagttegn Horsens, og så er du ellers parat til at gå på jagt.

 

Med jagttegn Horsens

 

Før du kan begynde at gå på jagt, må du erhverve dig alt det nødvendige udstyr. Du vil kunne købe alt dette i specielle forretninger i Horsens, hvor du også kan blive rådgivet i de specifikke former for udstyr, så du finder det helt rigtige til dine behov.
Når du er ude og jage skal du altid huske på at overholde de opstillede regler for jagt. Dette er vigtigt, da du, hvis du overtræder dem, vil blive frataget dit jagttegn, og så skal du gennemføre et nyt kursus og en ny jagtprøve for at generhverve det.

 

Relaterede