Smartlog v3 » Decra Tag » Tegl eller Decra ståltag
Opret egen blog | Næste blog »

Decra Tag

Alt om ståltag og decra tag

Tegl eller Decra ståltag

5. Aug 2011 11:03, jaconline

Når du skal vælge hvilken type tag, der skal lægges på huset, så er der masser af forskellige valgmuligheder. To af dem er tegltag og Decra ståltag, og her i artiklen, kan du læse lidt om fordele og ulemper ved begge dele.

Pæneste tag
Langt de fleste vil mene, at et tegltag, særligt hvis det er glasseret, er meget pænere og flottere at se på end et ståltag. Men det er selvfølgelig en smagssag for den enkelte. Men fakta er at ståltage sjældent vælges pga udseendet, hvorimod mange vælger tegltage netop pga den måde det ser ud. Ståltagene er dog blevet pænere og pænere igennem de seneste år, så de er faktisk ret pæne, og man kan sagtens være bekendt at have det på boligen.

Tagets holdbarhed
Nu er stål stadig et forholdsvist nyt materiale at bruge som tagbelægning, så derfor ved vi ikke rigtig præcis hvor mange år, det kan ligge. Men man må gå ud fra at det burde kunne ligge i minimum 40-50 år, da producenterne giver 30-40 års produktgaranti.
Tegl har derimod været brugt til tag i mange år, og det er usandsynligt, at det har en holdbarhed på 60-80 år eller i nogle tilfælde mere. Så rent holdbarheds mæssigt, så har tegl også her en fordel frem for Decra.

Prisen er afgørende
Men der hvor ståltage fra feks Decra, har den helt store fordel er ved prisen, for det er langt billigere, at få lagt et ståltag, end et tegltag. Og særligt her efter finanskrisen, har folk været meget mere bevidste om, hvad pengene bruges på. Og kan man spare nogle penge, så er man mere villig til at gå på kompromis med æstetikken.
I mange tilfælde kan et ståltag lægges direkte ovenpå det gamle tag, og det er især her, at prisen bliver billigere, da der hverken skal bruges tid på nedtagning eller bortskaffelse af det eksisterende tag.
Derudover er selve materiale prisen på Decra en smule billigere end tegltag, så også det hjælper på at give et billigere tag i sidste ende.

Håber du kan bruge informationerne, hvis du står og skal vælge mellem tegl og Decra.